علیرضا تابش دبیر جشنواره سی وچهارم کودک گفت:هویت وشخصیت بخشیدن به داوران کودک از امتیازات این جشنواره خواهد بود.
تابش گفت:در اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۰، شورای عالی برنامه ریزی جشنواره، دو جلسه برای تصویب برنامه های کلان این رویداد ملی تشکیل دادکه براساس آن توانست فراخوان جشنواره سی و چهارم کودک و نوجوان در بخشهای ملی و بین الملل را در ۲۵ خرداد منتشر کند .

اوافزود: بیش از ۵۵۰ اثر در بخش ملی و بینالمللی جشنواره ۳۴، به دبیرخانه رسید که نسبت به سال گذشته (به رغم شیوع کرونا) رشد داشته است؛ همچنین در بخش ملی، ۴۳۸ اثر رسید که از این بین ۳۹۲ اثر ملی با مقررات جشنواره مطابق بود ودر نهایت ۸ فیلم بلند داستانی و ۱۰ فیلم سینمایی ، ۱۰ وب سری، ۱۶ اثر ویژه کرونا روایت، ۱۵ اثر دربخش پویانمایی کوتاه و۱۷ فیلم کوتاه داستانی به جشنواره راه یافتند ودر بخش بینالملل جشنواره نیز ، ۱۱۸ اثر رسیده است.
تابش در ارتباط باشعار امسال جشنواره بیان کرد: جشنواره سی و چهارم با شعار «سینما؛ سرزمین خیال» برپا خواهد شد. کودکانِ این سالها، خاطراتی اندوهناک برایشان باقی خواهد ماند مملو از اعداد و ارقام و از دست دادنها و دلنگرانیها… معرفی سرزمین تخیل به کودکان باید در اولویت آثار هنری و سینمایی باشد و سینمای کودک و نوجوان در سرزمینی که سرچشمه پیشرفت و خاستگاه امید است، یکی از این ظرفیتهاست و« امید »، جدیترین ابزاری است که میتواند دست کودکان و نوجوانان این نسل را بگیرد و آنها را از این بحران به سلامت بگذراند و این سینماست که میتواند با نشان دادن وسعت سرزمین پهناور تخیل، شعله امید را در ذهن آنها روشن نگاه دارد.

تابش پیرامون داوران بخش ملی وبین المللی این جشنواره افزود: حامد جعفری، مهین جواهریان، رضا درستکار، بهرام دهقانیار، بهروز شعیبی، گلاره عباسی، سهیل موفق داوران بخش ملی هستند؛در بخش بینالملل داورانی از آلمان، شیلی و سوئد آثار را به صورت آنلاین قضاوت میکنند و علیرضا شجاع نوری، غزل شاکری و مهرداد اسکویی داوران ایرانی این بخش هستند همچنین خانم فریال بهزاد نیز داور ایرانی بخش سیفژ است.
دبیر جشنواره سی وچهارم فیلم کودک بیان کرد:این دوره از جشنواره با توجه به شیوع کرونا به صورت ترکیبی «فیزیکی» و «آنلاین» برگزار خواهد شد. در شهرهای اصفهان، تهران، مشهد، همدان، گرگان، شیراز، قم، رفسنجان، بردسیر و منطقه آزاد اروند بصورت فیزیکی که امیدواریم به تعداد استانها اضافه شود و آنلاین بر بستر پلتفرمهای فیلیمو، هاشور و تیوا برگزار میشود.
او افزود: برای برگزاری این دوره نیز چون سال قبل، بخاطر شرایط کرونایی با چالشهای زیادی روبرو بودیم اما دعوت کودکان و نوجوانان به جشنواره به عنوان داور و حضورشان در سالن سینما، یک نوع انس و آشتی خانوادهها با سینما محسوب میشود. در ۲۲ شهر ۲۲۲۰ داور کودک و نوجوان آثار جشنواره را داوری خواهند کرد.به رغم افزایش تورم و قیمت ها، در حال برگزاری جشنواره ، با بودجهای که درچند سال گذشته در نظر گرفته شده پیش خواهیم رفت.
تابش درباره ویژگیهای این جشنواره ادامه داد:زمان برگزاریِ دوره سی و چهارم جشنواره، به تاریخ قبلی خود بازگشت . در سالهای قبل به دلیل تقارن جشنواره با ماه محرم و صفر و احترام به ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) تاریخ برگزاری ناگزیر جشنواره جابجا شده بود، اما امسال به اول ربیع و ۱۶ مهر (هفته کودک) یعنی تقویم همیشگی جشنواره بازگشت.

-دبیرخانه جشنواره با بیان اینکه با در نظر گرفتن شرایط تغییر و جابجایی در سطح دولت و شهرداری اصفهان، کوشیده تا جشنواره را بدون خلل و کاستی (ناشی از کمبود بودجه و تحولات مدیریتی) و با کیفیت برگزار نماید گفت: ویژگی مهم این دوره، هویت و شخصیت بخشیدن به داوران کودک و نوجوان در سطح کشور و برداشتن موانعی چون برگزاری آزمون و محدود شدن تنها در یک شهر است. کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۶ سال داوران جشنواره از سراسر کشور (آنلاین و فیزیکی) هستند که تعدادی ۲۲۲۰ نفر از سراسر کشور ثبت نام کردند.
تابش تصریح کرد : چون در شهرهای کشور، نمایش آثار همزمان با اصفهان و تهران دارای اهمیت بود، لذا با صاحبان آثار بلند سینمایی رایزنی شد که اجازه نمایش فیلم خود را همزمان با تهران و اصفهان بدهند، همراهی کارگردانان و صاحبان آثار بویژه صاحبان فیلمهای سینمایی در شرایط کرونایی بدون هیچ چشمداشتی برای نمایش در جشنواره و همزمان در شهرهایی که شرایط برگزاری جشنواره به صورت فیزیکی را دارند قابل توجه است.

اواظهارداشت: امسال ۴۵۰ عنوان فیلم کودک و نوجوان از سینمای ایران در کتابخانه ویدئویی جشنواره، بارگذاری میشود و با کاربری تعریف شده برای خارجیها، در پلتفرم هاشور آنها میتوانند آثار مد نظر خود را در این کتابخانه انتخاب کنند. کتابخانه ویدئویی جشنواره به عنوان امکانی جدید برای پخش کنندگان خارجی، از دوره سی و دوم جشنواره راه اندازی شده است همچنین ۳ کارگاه آموزشی در بخش ملی و ۳ کارگاه در بخش بینالملل با حضور مدرسان خارجی و داخلی برگزار خواهد شد.
تابش عنوان کرد: یکی از برنامههای ویژه برای هویتبخشی به جشنواره اصفهان، افتتاح مرکز اسناد و موزه جشنواره است که فاز اولش در روز ملی سینما در اصفهان افتتاح شد. وامسال عزیزانی از فعالان سینمای کودک و نوجوان را بر اثر کرونا از دست دادیم. نکوداشت امسال جشنواره ویژه زنده یاد«فرشته طائرپور»، زنده یاد «محمد ابوالحسنی» و زنده یاد «منصور نورپور» مدیر سینما قدس اصفهان خواهد بود.
او درباره آیتم پاسداشت غیرت و ایثار قهرمان ملی در جشنواره فیلم کودک و المپیاد نوجوانان گفت: امسال هنرمندان در سی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و پنجمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان، غیرت و ایثار نوجوان شهید «علی لندی» این قهرمان ملی را پاس خواهند داشت؛ همچنین طبق سنوات دو دوره گذشته، امسال نیز با «سینما سیار» به مناطق محروم اصفهان میرویم تا آنها نیز با دیدن فیلم در جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان سهیم باشند. سال گذشته نیز از محل صرفهجویی جشنواره کودک، مبلغ دو میلیارد تومان صرف خرید تبلت برای کودکان بیبضاعت و کم بضاعت اصفهان شد.

مدیرعامل بنیاد سینمایی « فارابی » در پایان خاطرنشان کرد : امسال نیز طبق دو سال گذشته، چهار فیلم سینمایی به صورت مناسب سازی شده برای افراد دارای معلولیت شنوایی و بینایی به صورت آنلاین و در سالن سینما، اکران می شود. یکی از اهداف این جشنواره استفاده همه کودکان از آثار است، سعی شده تا در جشنواره امسال نیز مناسب سازی برای افراد ناشنوا و نابینا صورت گیردو توجه ویژه به نوجوانان مستعد و خلاق در این جشنواره دغدغه ما بوده است. امسال همزمان با سی و چهارمین دوره جشنواره، پنجمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان کشور در دو بخش «ایده» و «فیلم» برگزار می شود.
گفت و گو از : زهرا فرود